У ДПСУ нагадали про перевірку військових квитків на кордоні — подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ нагадали про перевірку військових квитків на кордоні — подробиці

Військовий квиток
Джерело:  Укрінформ

Вимога щодо наявності військово-облікового документа при перетині кордону стосуватиметься всіх чоловіків у віці від 18 до 60 з 17 липня.

Головні тези:

  • З 17 липня чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно мати військові документи при перетині кордону.
  • Порушення вимог може призвести до відмови у перетині кордону на виїзд з України згідно з повідомленням Держприкордонслужби.
  • Громадяни України мають право на перетин кордону, якщо мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за медичними показниками.
  • Державні служби пропонують зручний електронний військово-обліковий документ у додатку Резерв+ з QR-кодом для зручної перевірки даних.
  • Ознайомтеся з новими правилами і необхідності наявності військових документів для успішного перетину кордонів України.

З 17 липня змінюються правила перетину кордону для чоловіків

З 16 липня спливає встановлений Законом України № 3633-IX двомісячний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Враховуючи це, починаючи з 00.00 17 липня прикордонники при перетинанні державного кордону України на виїзд перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи. У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України.

Андрій Демченко

Андрій Демченко

Речник Держприкордонслужби

Речник додав, що також підставою відмови буде наявність в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про подання такої особи у розшук Національною поліцією. В таких випадках на місце викликатимуться співробітники поліції.

При цьому зазначимо, що категорії осіб, яким відповідно до Правил перетину кордону громадянами України дозволено виїзд з України, на даний час не змінилися. Окремо нагадаємо, що громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров’я, мають право на перетин кордону за наявності інформації в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищезазначеного Порядку. З метою уникнення будь-яких непорозумінь при перетині кордону просимо громадян врахувати цю інформацію.

У додатку Резерв+ з’явився QR-код для зручної перевірки даних

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Електронний військово-обліковий документ вже доступний в "Резерв+, — заявила Черногоренко.

Як повідомляється в додатку, тепер у ньому доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією.

Тепер з собою можна не носити паперовий військовий квиток чи загублене приписне свідоцтво, — повідомляють розробники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?