У ДТЕК назвали терміни відновлення енергооб’єктів після атак армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДТЕК назвали терміни відновлення енергооб’єктів після атак армії РФ

Електрик
Джерело:  online.ua

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначив, що на відновлення об'єктів енергосистеми після масованих атак злочинної армії РФ можуть знадобитись навіть не тижні, а місяці через великі масштаби руйнувань. 

Чому не варто очікувати швидкого відновлення об’єктів енергосистеми

Що стосується строків відновлення, то, на жаль, через такі системні і серйозні пошкодження говорити про швидке відновлення ми не можемо. Працює дуже багато людей над відновленням, але через масштаб руйнації відновлення буде займати навіть не тижні. Для деяких об'єктів це місяці і навіть більше, — зазначив Сахарук.

Він підкреслив, що якщо мова йде про велике обладнання, зокрема, трансформатори, генератори та турбіни, його не має у запасі на складах, адже такі речі виготовляються у єдиничних екземплярах під конкретні потреби і для конкретних енергооб’єктів.

Окрім цього Сахарук зазначив, що в Україні не виготовляють певне високотехнологічне обладнання, яке необхідно шукати за кордоном.

Він підкреслив, що наразі необхідно консолідувати зусилля всіх учасників процесу відновлення енергосистеми: енергокомпаній, міністерства і донорів, які надавали й надають допомогу, без яких розраховувати на повне відновлення буде вкрай важко.

Коли у Харкові зможуть повністю відновити подачу електроенергії всім абонентам

За словами глави правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, електропостачання у Харкові буде відновлено протягом одного-двох тижнів.

Усе ще важко гарантувати якісь конкретні терміни. Ми говоримо орієнтовно про період сім-десять днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити в повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Це, звичайно, за умови, що не буде нових масштабних руйнувань, - зазначив Кудрицький.

При цьому він обіцяє послаблення графіків відключення світла у Харкові вже найближчими вихідними.

Є три паралельні технічні рішення, які ми реалізуємо одночасно, щоб те з них, яке спрацює швидше, могло стати тим елементом, завдяки якому ми зможемо повністю усунути обмеження з енергопостачання в місті, — підкреслив глава НЕК "Укренерго".

Він запевнив, що усі пошкоджені електростанції, зокрема Харківська ТЕЦ-5, повернуться до роботи найближчим часом.

Думаю, місяці, не роки. Ми будемо їх відновлювати в посиленому режимі. Таке відновлення із поліпшенням і посиленням інженерних рішень захисту, — наголосив Кудрицький.

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко зазначив, що на відновлення втрачених потужнностей генерації електроенергії підуть щонайменше місяці.

У результаті ракетної атаки минулої п’ятниці лише ДТЕК втратила половину своїх генеруючих потужностей.

Вразили кілька типів генеруючих потужностей, велика кількість ТЕЦ була вражена, і був вражений об’єкт, що гідрогенерує. Друга частина – ворог дуже багато потрапив у мережеві вузли Укренерго, трансформатори і т.д... Ця атака одночасно руйнує можливість системи передавати електроенергію і занижує наші можливості генерації, - пояснює Коваленко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?