У Європі арештували 22 підпільних торговців зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі арештували 22 підпільних торговців зброєю

У Європі арештували 22 підпільних торговців зброєю
Джерело:  online.ua

У межах поліцейської операції Румунії та Болгарії за участі правоохоронців з 31 країни було арештовано 22 людей, підозрюваних у нелегальному збуті вогнепальної зброї.

Джерело: Європейське поліцейське агентство (Європол)

У Європі арештували 22 підпільних торговців зброєю

За даними правоохоронців, зловмисники купували дозволену сигнальну зброю в Туреччині, після чого переробляли її на здатну стріляти бойовими набоями вогнепальну. Її збували через нелегальні канали – як правило, злочинним групам.

Ця зброя була імпортована до ЄС і легально виставлена на продаж у Болгарії та інших країнах-членах ЄС. Однак після продажу вона часто переправлялася через кордон і перероблялася на летальну зброю в інших країнах ЄС або за його межами, – пояснюють у Європолі.

Національна поліція Румунії разом з іншими країнами-учасницями зібрала дані про підозрюваних торговців зброєю. Водночас збір даних проводився в деяких країнах-членах, де ці види зброї можна легально придбати без попереднього дозволу.

У межах операції, під якої припав на 20-24 лютого, правоохоронці здійснили 143 обшуки, вилучили 129 одиниць вогнепальної зброї та майже 1500 одиниць сигнальної зброї, приблизно 25 тисяч бойових і небойових набоїв, а також вибухівку.

Європол проаналізував зібрані дані і підготував пакети розвідувальної інформації для інформування країн про цілі і продажі зброї. Ці пакети стали основою для проведення днів скоординованих дій у лютому цього року, – додають у поліцейському агентстві.

Європол побачив ознаки контрабанди зброї з України

Існують випадки торгівлі вогнепальною зброєю та військовими товарами на чорному ринку, підтвердив у Гаазі Німецькому агентству преси речник Європолу Ян Оп Ген Оорт.

Слідчі з країн ЄС також мають ознаки торгівлі важким військовим озброєнням.

Є ризик, що вони потраплять до рук організованої злочинності або терористів, — сказав речник.

За даними слідства, "злочинні мережі активні в регіоні та займаються або планують контрабанду значної кількості вогнепальної зброї та боєприпасів, у тому числі військової зброї".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?