У Forbes заявили про збільшення кількості мільярдерів в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Forbes заявили про збільшення кількості мільярдерів в РФ

рф
Джерело:  Forbes

Цього року до щорічного рейтингу найбагатших людей світу Forbes увійшли 125 мільярдерів із Росії, і це число стало рекордним.

У Forbes заявили про збільшення кількості мільярдерів в РФ

Як повідомляє російське видання Forbes, до цього попередній рекорд встановили 2021 року — тоді до рейтингу потрапив 121 мільярдер із Росії. Відразу після початку вторгнення в Україну кількість російських мільярдерів різко скоротилася — до 88 осіб у 2022 році. У 2023 році їх було 110.

Найбагатшим із росіян Forbes назвав власника "Лукойлу" Вагіта Алекперова зі статками 28,6 мільярда доларів.

Forbes зазначає, що кількість російських мільярдерів могла бути навіть більшою, але десятеро осіб із числа найбагатших бізнесменів після початку війни відмовилися від громадянства РФ і тепер фігурують у рейтингу як представники інших країн.

Водночас сукупні статки російських мільярдерів Forbes не перевершили рекорд 2021 року: $576,8 млрд у цьому році проти $606,2 млрд 2021 року.

Загалом до глобального рейтингу Forbes 2024 року увійшов 2781 мільярдер. Трійка лідерів за рік не змінилася — це президент Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно (233 мільярди), засновник Tesla Ілон Маск (195 мільярдів) і творець Amazon Джефф Безос (194 мільярди).

Ставлення російського бізнесу до війни

Російські мільярдери, зокрема зі списку Forbes, масово переписують свої біографії, позбавляючись "токсичних" згадок про зв'язки з Росією, а також відмовляються від паспортів РФ.

А Василь Анісімов, колишній партнер Алішера Усманова, став сьомим мільярдером, який відмовився від громадянства Росії після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

А нещодавно засновники американських IT-компаній Veeam Software і Object First Андрій Баронов і Ратмір Тимашев стали восьмим і дев'ятим бізнесменами з-поміж чинних і колишніх учасників списку Forbes, які здали російські паспорти за два останні роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?