У Генпрокуратурі оголосили звинувачення експрем'єру Азарову
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генпрокуратурі оголосили звинувачення експрем'єру Азарову

Офіс Генерального прокурора
Микола Азаров

Слідчі СБУ завершили розслідування стосовно експрем'єр-міністра Микола Азарова, якого звинувачують у закликах до повалення влади в Україні та інформаційні підтримці країни-агресорки РФ. 

Що відомо про звинувачення та справу проти Азарова

За інформацією представників Офісу генпрокурора України, колишній очільник уряду часів Віктора Януковича із 2014 року перебуває на території країни-агресорки РФ.

За допомогою російських медіа та мережі Інтернет Азаров здійснює активну інформаційну діяльність на користь злочинного кремлівського режиму.

Зокрема, він активно та регулярно бере участь у ефірах російських пропагандистських ток-шоу, поширючи тези кремлівської пропаганди, спрямовані на дискредитацію української влади.

У відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі "Иная правда" та порталах російських медіа, колишній Прем'єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ та окупацію частини території України, - підкреслюють представники Офісу генпрокурора.

Зазначається, що колишній прем’єр-міністр цинічно називає масові звірства російської окупаційної армії у Бучі на Київщині навесні 2022 року фейком.

Він повторює заклики кремлівського режиму про необхідність так званої “денацифікації” та повалення чинної влади в Україні.

Запевняє, що спеціальна операція Путіна врятувала Донецьк від захоплення, "попередивши цю трагедію".

Який вирок загрожує Азарову

Зазначається, що до суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього прем'єр-міністра України. Його звинувачують у:

  • публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу;

  • здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором і виправданні;

  • визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України.

Азарову загрожує до 12 років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?