У Грузії допитують добровольців, які воювали на боці України проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії допитують добровольців, які воювали на боці України проти РФ

грузинські добровольці
Джерело:  SOVA

Служба державної безпеки (СДБ) Грузії почала активно викликати на допити грузинських добровольців, які захищали Україну від агресії РФ у лавах ЗСУ.

Головні тези:

  • Грузинська влада допитує добровольців, які стали на захист України.
  • Допити добровольців у Грузії мають політичний характер та пов'язані з військово-політичною ситуацією в регіоні.
  • Грузія повинна готуватися до можливого нового наступу Росії.
  • Грузинські добровольці заявляють про відданість своїй батьківщині та висловили готовність боротися за свободу до останнього подиху.

Проросійська влада Грузії виконує черговий наказ Кремля

Як вдалося дізнатися журналістам, у Тбіліському міському суді уже пройшов допит Лаші Чігладзе, який є не лише активістом "Антиокупаційного руху", але й став на захист України після вторгнення Росії.

Мені сказали, що рік тому було розпочато слідство у зв'язку з державним переворотом, і були якісь запитання про це... (Запитували), коли виїхав, коли приїхав з України. Були загальні запитання, — розповів доброволець.

За словами адвоката Лаша Ткешеладзе, ця справа, яку він назвав “абсурдною”, де-факто є політичною.

Вона не має жодного відношення до закону, і Лашу сьогодні викликали тому, що він боровся в Україні проти Росії, — наголосив юрист.

Журналістам також вдалося дізнатися про те, що Чігладзе проходить у справі про змову з метою повалення влади.

Ба більше, про виклик на допит повідомив ще один грузинський доброволець Надим Хмаладзе.

Мене, Надима Хмаладзе, СДБ викликає за статтями про державний переворот і тероризм, — розповів він у мережі.

Грузія повинна готуватися до нової війни з РФ

Нещодавно команда Online.UA поспілкувалася з грузинським добровольцем та воїном Міжнародного легіону ГУР Ратті "Вікінгом" Бурдулі.

Під час інтерв’ю він озвучив важливе попередження своїм співвітчизникам.

Як вважає боєць, у Грузії залишилося 3 роки максимум, щоб з нуля відбудувати армію і підготуватися до нового наступу російських окупантів.

“Вікінг” не приховує, що готовий битися до останнього подиху за свою батьківщину, однак ніколи не витерпить життя в рабстві.

Наша історія — завжди війна. Ніколи не було навіть 20 років миру в Грузії останні 4000 років. Але ми завжди воювали за свободу. І треба це запам'ятати Грузії, — наголосив воїн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?