У Грузії заявили про затримання вантажу з вибухівкою, що прямував з Одеси до Воронєжа
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії заявили про затримання вантажу з вибухівкою, що прямував з Одеси до Воронєжа

Грузія
Джерело:  online.ua

Служба державної безпеки Грузії заявила, що нібито затримала вантаж з 6 вибуховими пристроями, які везли з Одеси до російського Воронежа «для здійснення терактів».

У Грузії затримали машину з вибухівкою, яка прямувала у Воронєж

Грузинська спецслужба заявила, що вилучила шість одиниць спеціальних вибухових пристроїв та велику кількість вибухових речовин, яку нібито везли з Одеси до через Румунію, Болгарію та Туреччину до Грузії 19 січня 2024 року.

Машина, яка перевозила вибухівку нібито належить громадянину України.

За словами грузинської спецслужби, пізніше рішення змінив замовник: одни контейнер з трьома вибухівками мали вивезти у Воронєж, другий контейнер — з трьома вибуховими пристроями, залишили у Тбілісі за конкретною адресою.

Попереднє дослідження отриманих пристроїв показало, що всі шість пристроїв були виготовлені спеціалістом високого рівня та розраховані на широкий спектр пошкоджень. Вибух такого приладу у людних місцях завдав би значних шкод інфраструктурі та призвів би масштабних жертв, — заявили в Грузії.

Хто причетний до ввезення вибухівки

До ввезення вибухівки причетні нібито 7 грузинів, 3 українці та 2 вірмени. Організатором цього, за словами державної служби безпеки Грузії, був громадянин України Андрій Шарашідзе, кандидат в Одеську районну місцеву раду від партії “Слуга народу“, родом з Батумі.

Він нібито активно контролював рух вибухових пристроїв з-за межі Грузії. Слідство також встановило, що інші люди, ймовірно, не знали про вибухові пристрої та капсули-детонатори, які зберігалися в автомобілі.

У Грузії підозрюють, що використання грузинської території та велика причетність грузинських громадян до цього процесу свідчить про те, що країну хотіли звинуватити у терористичних актах, які нібито могли бути здійснені цією вибухівкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?