У ГУР назвали нову важливу ціль в окупованому РФ Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР назвали нову важливу ціль в окупованому РФ Криму

Андрій Юсов

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, залізничне сполучення із Кримом, яке Росія будує на окупованих територіях України — важлива ціль.  

У ГУР попередили щодо будівництва Росією залізниці до Криму

Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони — це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само, — підкреслив Юсов.

Представник ГУР додав, що Росія продовжує використовувати залізничне сполучення, як головний елемент забезпечення логістики окупаційної армії в Україні.

Наразі, як зазначив Юсов, російських окупантів не влаштовує ситуація із невідворотньою загрозою руйнування Кримського мосту.

Окрім цього, навіть зараз це міст працює із значними обмеженнями.

Через це країна-агресорка РФ намагається побудувати залізничне сполучення із окупованим Кримом.

Юсов попередив, що Україна вже протидіє планам окупантів побудувати залізничне сполучення із Кримом.

Якщо все ж таки вдасться, то як довго і як ефективно вона зможе працювати? — питається представник ГУР.

Що відомо про плани РФ побудувати залізницю з окупованих територій до Криму

У жовтні минулого року глава Запорізької ОВА Іван Федоров попередив про плани Росії щодо будівництва залізниці до Криму з окупованих територій України.

Згідно з планом ворога, вона має проходити з Ростова-на-Дону через тимчасово окуповані українські міста Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь біля узбережжя Азовського моря — до Криму.

Ця інформація з'явилася після того, як українські захисники успішно атакували Кримський міст, що порушило його роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?