У ГУР назвали теракт у "Крокус Сіті Холі" провокацією спецслужб за вказівкою Путіна
Категорія
Події
Дата публікації

У ГУР назвали теракт у "Крокус Сіті Холі" провокацією спецслужб за вказівкою Путіна

ГУР
Пожежа

ГУР назвало мету теракту в ТЦ “Крокус Сіті Хол” під Москвою, який стався увечері 22 березня.

Це свідома провокація за наказом Путіна — ГУР

Сьогоднішній теракт у підмосковному ТЦ "Крокус Сіті Хол" є спланованою та свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою диктатора Володимира Путіна. Метою є намагання Кремля виправдати посилення ударів по Україні та тотальну мобілізацію.

Про це повідомляє Telegram Головного управління розвідки Міноборони України.

У військовій розвідці звертають увагу на намір керівництва РФ ескалювати військову агресію.

Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу Путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. Заява Пєскова, яка пролунала незадовго до теракту про "війну" – лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації.

Також у розвідці зазначили, що Путін має "великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе".

Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального "закручування гайок" у самій Росії.

В управлінні вважають, що Кремль скоріш за все звинуватить в даній стрілянині Україну, щоб "використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців".

Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України – це ще одна ланка в ескалації, ініційованій Путіним.

При цьому у ГУР додають, що безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами у центрі Москви, серед інших доказів, свідчать про те, що "розстріл в "Крокус Сіті Хол" був організований російськими спецслужбами".

Про підготовку теракту попереджали і міжнародні посольства. Усьому світу очевидно, що теракт у Москві – черговий злочин Путіна для утримання власної влади.

Теракт у ТЦ під Москвою 22 березня

Ввечері 22 березня стало відомо про стрілянину, що сталася в підмосковному торговому центрі "Крокус Сіті Хол". За інформацією російських Telegram-каналів, постраждали щонайменше 35 людей. Ще 15 – загинули.

Як заявив представник Білого дому Джон Кірбі, раніше озвучене попередження посольства США про загрозу терактів у Росії не пов'язане зі стріляниною у торговому центрі "Крокус Сіті хол" під Москвою. Також він заявив про відсутність будь-яких ознак щодо можливої причетності України до подій у підмосковному ТЦ.

На події у підмосковному ТЦ відреагував і радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Він, зокрема, наголосив на непричетності української сторони до цієї стрілянини, та вказав на ознаки провокації з боку Кремля.

Додамо, що представник ГУР Міноборони Андрій Черняк заявив, що стрілянина у "Крокус Сіті Хол" є плодом діяльності країни-терориста Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?