У ГУР підтвердили ліквідацію організаторки псевдовиборів у Бердянську — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР підтвердили ліквідацію організаторки псевдовиборів у Бердянську — відео

ГУР
Підрив авто колаборантки

За інформацією представників Головного управління розвідки Міноборони, в окупованому злочинною армією Бердянську у Запорізькій області було ліквідовано організаторку незаконних виборів президента РФ Світлану Самойленко. 

Що відомо про ліквідацію Самойленко

За інформацією ГУР, після окупації Бердянська військовими злочинцями з армії РФ Самойленко добровільно погодилась на співпрацю з окупантами і отримала посаду у місцевій адміністрації разом з іншими колаборантами.

Зокрема, так званий "військовий комендант" Бердянська полковник ЗС РФ Артем Бардін призначив колаборантку на посаду заступниці мера з питань економіки, агросектору та фінансів.

При цьому представники ГУР також зазначають, що чоловік та повнолітний син Самойленко також працюють на російських окупантів.

У межах підготовки до псевдовиборів Путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитися перед московитами: залякувала й тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні, - підкреслили представники української військової розвідки.

Інцидент стався на вулиці Герцена, 117. Коли жінка сіла у власну автівку, спрацював вибуховий пристрій. Від отриманих травм вона померла у лікарні.

Що відомо про роботу Самойленко на окупантів

За фактом співпраці Самойленко Світлани з російською окупаційною армією правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за статтею про колабораційну діяльність.

Її син - Микита Самойленко. На початку окупації активно підтримував росіян, відзначився публічними виступами та став широко відомим. Колишній прибиральник отримав посаду в "адміністрації окупантів, - зазначила глава Бердянської МВА Вікторія Галіцина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?