У ГУР відреагували на заяву Придністров'я про атаку БпЛА
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР відреагували на заяву Придністров'я про атаку БпЛА

Андрій Юсов
Джерело:  Суспільне

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, що заява невизнаного Придністров'я про атаку БпЛА по військовій частині є провокацією із метою дестабілізації ситуації. 

Що у ГУР кажуть про атаку дрона на військову частину у ПМР

Юсов наголосив, що Україна точно не причетна до цієї атаки і не стане витрачати дорогоцінні дрони на влаштування подібних провокацій.

В цілому, можна сказати, що є сили, зацікавлені у дестабілізації ситуації в регіоні, під приводом, нібито підготовки ПМР до атаки на Одесу. Вони сіють паніку та організовують провокації, але ситуація відстежується та знаходиться під контролем, — пояснює представник ГУР.

Що кажуть у Молдові

Як зазначають журналісти видання NewsMaker, представники Бюро реінтеграції Молдови назвали заяви невизнаного Придністров’я щодо атаки дрона по військовій частині черговою провокацією, спрямованою на сіяння паніки та напруженості, зокрема з метою привернення уваги до регіону.

Як уже йшлося раніше, у регіоні триває низка провокацій, спрямованих на сіяння паніки та напруженості, зокрема з метою привернення уваги до регіону, — підкреслили у відомстві.

Там також зазначили, що з'ясуванням обставин і розслідуванням даного інциденту можуть займатися тільки уповноважені законом правоохоронні органи, які, однак, не мають доступу до цієї зони.

Що відомо про заяви ПМР про атаку дрона по військовій частині

У так званому “Міністерстві державної безпеки” невизнаного Придністров'я заявили про атаку дрона по військовій частині. 

У преслужбі так званого “Міністерства безпеки” ПМР зазначили, о 14:35 за київським часом, дрон-камікадзе нібито атакував військову частину "Міністерства оборони "ПМР" у Рибницькому районі.

Метою була радіолокаційна станція, якій було завдано незначних пошкоджень, жертв немає. На місці працює слідчо-оперативна група. Порушено кримінальну справу, — заявили у так званому “Мінбезпеки” ПМР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?