У Гвінеї місцеві жителі атакували Центр дослідження шимпанзе. У чому причина
Категорія
Події
Дата публікації

У Гвінеї місцеві жителі атакували Центр дослідження шимпанзе. У чому причина

Шимпанзе
Джерело:  CNN

Жителі Гвінеї, що мешкають поблизу Центру дослідження шимпанзе, атакували заклад після заяви однієї з місцевих жительок про те, що нібито одна з тварин вбила її немовля. 

Головні тези:

  • Жителі Гвінеї атакували Центр дослідження шимпанзе після заяви про загибель немовляти.
  • Скорочення запасів їжі в природному заповіднику призводить до збільшення нападів шимпанзе на людей.
  • За даними Міжнародного союзу охорони природи, популяція шимпанзе в Гвінеї скоротилася на 80% за останні роки.
  • Традиція харчування шимпанзе у Гвінеї приводить до того, що вони виходять за межі заповідної території та конфліктують з місцевими жителями.
  • Ліси Західної Африки, включаючи Гвінею, є будинком для найбільшої популяції шимпанзе, які перебувають під загрозою зникнення.

Що відомо про обставини нападу жителей Гвінеї на Центр дослідження шимпанзе

Керівники центру повідомили, що натовп розлючених місцевих жителів розграбував установу, знищив та підпалив обладнання, серед якого безпілотники, комп’ютери та документація.

Напередодні атаки було поширено новину про те, що в 3 кілометрах від природного заповідника Німба Маунтінс, включеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знайшли понівечене тіло немовляти.

Мати вбитого немовляти Сені Зогба заявила журналістам видання Reuters, що працювала на полі маніоки, коли ззаду на неї напав шимпанзе, вкусив і потягнув її дитину у ліс.

Жителі Гвінеї атакували та розгромили центр дослідження шимпанзе
Шимпанзе

Що відомо про причини нападу шимпанзе у Гвінеї на людей

За словами місцевого еколога Аліджіу Силли, скорочення запасів їжі в заповіднику змушує тварин частіше залишати захищену територію і збільшує ймовірність нападів.

Представники дослідницького центру зазначають, що з початку року зафіксовано вже 6 нападів шимпанзе на людей на території заповідника.

Ліси Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне в Західній Африці є домом для найбільшої популяції шимпанзе, які перебувають під загрозою зникнення. Згідно з даними Міжнародного союзу охорони природи, з 1990 по 2014 рік їхня чисельність скоротилася на 80%.

Шимпанзе в Гвінеї поважають і традиційно частують їх їжею. Це спонукає деяких тварин виходити з заповідної території до людських поселень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?