У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме
Категорія
Культура
Дата публікації

У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме

Плівка
Джерело:  NHK

У Японії знайшли 8-хвилинне аніме, зняте понад століття тому. Воно називається «Гігієна ротової порожнини».

Знайдено сторічне аніме

Знайдений чорно-білий ролик зняли приблизно в 1923 році на замовлення виробника товарів повсякденного попиту, зокрема зубних щіток.

Анімація показує, як діти їдять ножем і виделкою, чистять зуби, а також комічні вирази, характерні для аніме, наприклад, дівчина закочує очі, а потім посміхається, показуючи здорові зуби.

Я вражена тим, наскільки ретельно промальований фон і кімоно. У 1920-ті роки це світанок освітніх японських аніме. Можна сказати, що творець був піонером у використанні анімації для передачі повчального вмісту в легкій для розуміння формі. Існує дуже мало фільмів цієї епохи, і це цінна підказка для розуміння того, що відбувалося в той час, — каже Акіко Сано, доцентка Університету Досіша.

Що таке аніме

Аніме — японська анімація. Орієнтується не на дитячу, а переважно на підліткову чи навіть дорослу аудиторію.

Аніме часто відрізняється манерою зображення персонажів та фону. Має надзвичайне жанрове різноманіття.

Більша частина аніме-серіалів — це екранізація японських коміксів — манґи.

Аніме виникло на початку XX століття, коли японські кінорежисери почали проводити перші експерименти з винайденою на Заході технікою анімації.

Найпершим японським анімаційним фільмом вважають «Новий альбом нарисів» (1917) Хекотена Шімокави. Він малював крейдою на чорній дошці й знімав свої малюнки на плівку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?