У ЄС назвали терміни проведення саміту щодо допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС назвали терміни проведення саміту щодо допомоги Україні

Шарль Мішель
Джерело:  online.ua

За словами президента Євроради Шарля Мішеля, саміт лідерів країн ЄС щодо виділення Україні 50 млрд євро у рамках військової допомоги має відбутись першого лютого наступного року. 

Що відомо про саміт ЄС стосовно військової допомоги Україні

Шарль Мішель зазначив, що у рамках саміту планується узгодити багаторічний бюджет із надання військової допомоги Україні на період до 2027 року.

За його словами, наразі необхідно ще трохи часу, аби переконати Угорщину підтримати колективне рішення країн ЄС.

Що відомо про вплив затримки із військовою допомогою Україні від західних партнерів на ситуацію на фронті

За словами керівника ОСУВ “Таврія”, бригадного генерала Олександра Тарнавського у коментарі виданню The Guardian, через дефіцит низки артилерійських снарядів, що пов’язано із скороченням та затримками військової допомоги з боку США та ЄС, українські військові змушені були скоротити військові операції на фронті.

Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту… Тих обсягів, які ми сьогодні маємо, нам сьогодні недостатньо, враховуючи наші потреби. Отже, ми перерозповсюджуємо їх. Ми переплановуємо завдання, які поставили перед собою, і скорочуємо їх, тому що нам потрібно забезпечити їхнє виконання, - зазначив Тарнавський.

Він підкреслив, що не стача артилерійських боєприпасів є серйозною проблемою для українських військових, однак російські військові злочинці з окупаційної армії РФ мають аналогічні проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?