У Євросоюзі відреагували на постачання Північною Кореєю зброї до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Євросоюзі відреагували на постачання Північною Кореєю зброї до Росії

КНДР
Джерело:  Politico

Європейська служба зовнішньої діяльності розкритикувала Росію та заявила, що Москва порушує правила ООН, приймаючи зброю від Північної Кореї для використання у своїй війні проти України. Третього листопада дипломатична служба ЄС випустила відповідну заяву щодо продовження військової співпраці Росії з Пхеньяном, в якій «рішуче засудила будь-які подібні поставки зброї», додавши, що Росія «порушує резолюції Ради Безпеки ООН.

ЄС "глибоко стурбований" військовою допомогою Росії з боку КНДР

Поставки зброї можуть допомогти Москві отримати перевагу у війні проти України і відбуваються на тлі того, що країни ЄС відстають від своїх зобов'язань поставити один мільйон снарядів Україні до кінця березня наступного року. Натомість Припускається, що Північна Корея отримала від Росії допомогу в розробці супутникових технологій. 

ЄС рішуче засуджує будь-які такі поставки зброї. ЄС закликає КНДР і Росію утриматися від будь-яких обмінів військовою технікою або боєприпасами і дотримуватися послідовних резолюцій Ради Безпеки ООН, – йдеться в заяві дипломатичної служби Євросоюзу.

Що відомо про поставки зброї з КНДР до Росії

За інформацією видання із посиланням на представників армії Південної Кореї, військові мають підозру, що Росія отримала від КНДР невизначену кількість балістичних ракет малої дальності, протитанкових ракет, а також ракет для переносних комплексів ППО.

Окрім цього Північна Корея, ймовірно, могла передати Росії гвинтівки, ракетні установки, міномети і снаряди.

Автори матеріалу підкреслюють, що все це відбувається на тлі заяв влади КНДР про поширення військової співпраці з Росією та Китаєм.

У той же час Північна Корея має серйозні фінансові та гуманітарні проблеми після пандемії COVID-19, та потерпає від міжнародних санкцій та конфлікту зі США.

Через нестачу коштів влада КНДР оголосила про наміри скоротити кількість власних дипломатичних місій по світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?