У Євросоюзі засудили російську атаку по цивільному судну в Одеській області
Категорія
Світ
Дата публікації

У Євросоюзі засудили російську атаку по цивільному судну в Одеській області

Євросоюз
Джерело:  Петер Стано

Напад РФ на іноземне цивільне судно в Одеській області є ще одним доказом посилення Кремлем глобальної кризи продовольчої безпеки.

Яка реакція ЄС на атаку по цивільному судну в Одеській області

Цей напад на іноземне цивільне судно є ще однією ескалацією Росії, - йдеться в повідомленні речника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Петера Стано.

Також він сказав, що це доказ того, що РФ тероризує цивільне військово-морське судноплавство.

Стано сказав, що завдаючи ударів по українських портах і експортних об'єктах, Росія навмисно посилює глобальну кризу продовольчої безпеки.

Що цьому передувало

Учора Сили оборони півдня України повідомили, що російські окупанти завдали ракетного удару по судну, яке заходило в порт Одеської області.

За даними військових, окупанти випустили в напрямку одного з портів Одеської області протирадіолокаційну ракету Х-31П.

Ракета влучила в надбудову цивільного судна під прапором Ліберії, в момент його заходу в порт, - уточнюють у Силах оборони півдня.

Унаслідок удару три члени екіпажу - громадяни Філіппін - дістали поранення. Одного з них госпіталізували. Також загинув лоцман, а ще один працівник порту дістав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?