У Києві запрацюють мобільні пункти прийому старої техніки
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві запрацюють мобільні пункти прийому старої техніки

У Києві запрацюють мобільні пункти прийому старої техніки
Джерело:  online.ua

Уже з 5 грудня Центр управління відходами відкриє в Києві декілька мобільних пунктів прийому неробочої та застарілої техніки з метою її подальшої утилізації. Варто звернути увагу на те, що здати її можна буде абсолютно безкоштовно. В прес-релізі організації наголошується, що ЦУВ вже понад 2 роки безкоштовно приймає на переробку неробочу техніку та утилізує її. Однак тепер для зручності киян компанія вирішила також організувати мобільні пункти, передає ONLINE.UA.

Як та де будуть працювати мобільні пункти?

"У тестовому режимі щосуботи протягом місяця автомобілі ЦУВ стоятимуть на декількох популярних локаціях Києва і в певний час приймати техніку на утилізацію. Послугою можна буде скористатися вже з 5 грудня", — йдеться в повідомленні ЦУВ.

Зверніть увагу, що цього дня мобільні пункти будуть знаходитися на таких локаціях:
ст. м. «Лук'янівська», паркінг біля McDonald's, 09: 00-11: 00;
ст. м. «Виставковий Центр», паркінг біля центрального входу ВДНГ, 09: 00-11: 00;
ст. м. «Тараса Шевченка», паркінг біля виходу з метро, 12: 00-14: 00;
ст. м. «Позняки», паркінг ТЦ «Піраміда», 12: 00-14: 00;
ст. м. «Дарниця», паркінг біля універмагу «Дитячий світ», 15: 00-17: 00;
ст. м. «Героїв Дніпра», паркінг біля ТРЦ Dream Town, 15: 00-17: 00.

Що буде з технікою, яку ви здасте в мобільні пункти?

Співробіники ЦУВ розберуть її на компоненти: скло, пластикові деталі, металеві та інші елементи. Після цього відходи оперативно відсортують по фракціям і будуть накопичувати для передачі підрядникам на подальшу переробку, а також на виготовлення нових продуктів. Окрім того, зазначається, що небезпечні відходи обов'язково знешкодять.

"Відходи електричного та електронного устаткування небезпечні, оскільки містять токсичні, отруйні, канцерогенні або реактивні компоненти: свинець, миш'як, ртуть, кадмій, селен, бром та інші. Тому такі відходи потрібно правильно утилізувати, а не відвозити на звалище, де вони будуть отруювати навколишнє середовище", — нагадують українцям експерти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що столичні рятувальники просять про допомогу для кошеня, яке опинилося на межі життя і смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?