У Києві двох дітей не пустили до укриття під час тривоги — Нацполіція
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві двох дітей не пустили до укриття під час тривоги — Нацполіція

Укриття

Під час повітряної тривоги 14 грудня у Святошинському районі Києва двох дітей не пустили до укриття через те, що з ними був собака. Поліція розпочала кримінальне провадження.

У столиці двоє дітей не змогли портапити до укриття

Як повідомляє Нацполіція, брат із сестрою, 2011 і 2012 року народження, після сигналу тривоги пішли до укриття однієї зі столичних шкіл, де вони навчаються.

Однак охоронець школи не пустив їх до бомбосховища через те, що з дітьми був пес породи «мальтіпу».

Журналістка Тетяна Даніленко пише, що Саша і Богдан — діти воїна «Азову» Юрія Овчиннікова, який загинув у Запорізькій області. А директор школи № 40 аргументувала дії охоронця тим, що у людей в укритті може бути алергія на собаку.

Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу, – повідомляє поліція.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 ККУ).

Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі до двох років.

Що відомо про атаку РФ 14 грудня

14 грудня сили ППО збили ракету "Кинджал", яку росіяни запустили в напрямку Києва.

Близько 15:45 у Києві пролунали вибухи. Згодом в ОВА повідомили, що обійшлось без влучань в об’єкти цивільної інфраструктури, падіння уламків від збитих цілей теж не зафіксовано. 

Між тим, за інформацією керівника Херсонської МВА Романа Марочко, військові злочинці з армії завдали удару по центральній частині Херсону.

Зазначається, що внаслідок ворожої атаки загинув 57-річний чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?