У Києві, Одесі, Дніпрі та Львові є загиблі та десятки поранених внаслідок ракетної атаки РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві, Одесі, Дніпрі та Львові є загиблі та десятки поранених внаслідок ракетної атаки РФ

Дніпро

Росія завдала по Україні масованого ракетного удару. Про загиблих відомо в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Запоріжжі та Харкові.

Наслідки ракетної атаки 29 грудня

У Києві виявлено двох загиблих та 18-ть поранених. У Подільському, Святошинському, Шевченківському та Дарницькому районах впали уламки ракет.

Була пошкоджена станція метро Лук’янівська.

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки загинуло четверо людей, постраждали майже півтора десятка.

У Дніпрі маємо «приліт» по торговельному центру. Виникла пожежа. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок, - повідомили в ОВА.

В Одесі росіяни поцілили у житлові будинки. Двоє людей загинуло, 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей - 6 та 8 років.

Всі постраждалі нині отримують допомогу в медичних закладах міста. Двоє поранених у тяжкому стані.

У Львові внаслідок влучання у житловий будинок одна людина загинула, 8 поранених.

Усі – у стані середньої важкості. На момент ракетної атаки люди перебували у домівках. Більшість отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею, - повідомили в ОВА.

У Запоріжжі внаслідок ракетного обстрілу загинула жінка. Ще 10 людей постраждали.

Пошкоджене одне з місцевих підприємств, зруйновано приватний будинок та вибито вікна у 19-ти багатоповерхівках, двох закладах освіти і у медичному закладі.

У Харкові окупанти завдали понад 20 ударів по місту, попередньо – ракетами С-300. 1 людина загинула - чоловік близько 35 років, 11 людей зазнали поранень.

Зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. У одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна, - повідомили в ОВА.

Які ракети використали росіяни

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав, що росіяни використали всі види ракет, окрім Калібрів.

Окупанти використовували «Кинджали», балістику, С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505... Стільки цілей одночасно на нашому моніторі, ми ще не бачили.

За даними КМВА, силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?