У Києві пройшов Марш рівності в рамках КиївПрайд — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві пройшов Марш рівності в рамках КиївПрайд — відео

ЛГБТК

У Києві після двох років перерви відбувся Марш рівності ЛГБТК+— вулицями міста з прапорами та плакатами пройшли понад пів тисячі людей.

Головні тези:

  • Учасники Маршу рівності у Києві вимагали рівних прав для спільноти ЛГБТК+ .
  • У Марші взяли участь активісти, військові, народні депутати та посли іноземних країн.
  • Правоохоронці супроводжували Марш рівності через можливі провокації РФ та безпеку учасників.
  •  Після завершення Маршу у Києві пройшов протест проти нього правих організацій за участі військових та ветеранів.

До Маршру рівності долучились іноземні посли Франції, Швеції та Великої Британії

Уся процесія тривала недовго — хода була близько 10 хвилин. Вона розпочалася навпроти будівлі «Укрінформу», учасники фактично змогли лише перейти дорогу.

До маршу долучилися активісти, військові, народні депутати та посли країн-партнерів, зокрема Великої Британії, Франції, Швеції тощо.

Віктор Пилипенко, бойовий медик та представник об'єднання «Українські ЛГБТ-військові за рівні права», закликав на марші надавати Україні зброю.

Інші учасники скандували: «Змусьте росію заплатити», «путін — х*йло», «Озбройте Україну», «Бунтуй, кохай, права не віддавай».

Посол Великої Британії Мартін Гарріс зазначив, що питання захисту ЛГБТ–спільноти є частиною сфери захисту прав людини.

Ми зараз поруч зі спільнотою ЛГБТ. Це частина прав людини. Дуже добре, що тут є військові-члени спільноти. Велика Британія тут та в усьому світі підтримує цю спільноту, — сказав він.

Через провокації РФ Марш рівності у Києві супроводжували правоохоронці

Пилипенко зазначив, що питання безпеки на марші обговорювали з КМДА та правоохоронцями.

Поліціянти, СБУ — вони всі захищають нас від російської агентури, яка гіпотетично може зробити провокації. Кому зараз вигідно зробити напад, що-небудь гидке, то це російській агентурі в першу чергу, — сказав він.

Згодом свою акцію почали представники правих організацій. Учасники маршу спустилися до метро, решту поліція закликала швидко поїхати з місця.

До колони правих організацій долучився, зокрема, Денис Нікітін — командир «Російського добровольчого корпусу», який воює на боці України.

Сотні людей зібралися, приїхали ветерани з ампутацією. Що це значить? Українцям не все одно, військовим не все одно. Люди хочуть визначати державну політику, впливати на неї. Мають на це повне право. Особливо військові та ті, які захищали цю країну, — сказав Нікітін.

На зауваження про те, що серед військових також є представники ЛГБТ, той відповів: «Їх тисячі, а нас сотні тисяч. Чому меншість знову диктує свою волю більшості?».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?