У Києві сапери знешкодили бойову частину ракети "Кинджал" — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві сапери знешкодили бойову частину ракети "Кинджал" — фото

ДСНС України
Кинджал

5 січня українські сапери знешкодили бойову частину російської аеробалістичної гіперзвукової ракети "Кинджал".

Знешкодження ракети "Кинджал"

Знешкодження провели у Києві піротехніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України.

У ДСНС зазначили, що вони працювали у Шевченківському районі Києва, здобуток фахівців – ракета "Кинджал".

Мати справу з різними видами боєприпасів, ракетами, саморобними вибуховими пристроями для саперів ДСНС – це буденна справа, яку вони виконують заради безпеки українського народу.

Ракетна атака РФ 2 січня

2 січня Росія здійснила чергову масовану атаку України. Уночі запустила 35 шахедів, а під ранок 99 ракет: Х-101/Х-555/Х-55 з бомбардувальників Ту-95, Кинджали з літаків МіГ-31К, Калібри з моря та ракети типу Іскандер-М/С-300/С-400 з півночі.

Сили ППО знищили всі ударні дрони і 72 із 99 ракет, зокрема усі Кинджали та Калібри. 59 із 70 ракет Х-101/Х-555/Х-55 було збито.

У Києві внаслідок ракетної атаки сталися численні пожежі і руйнування, зокрема в житлових будинках. Двоє людей загинули у столиці. Ще дві жертви виявили у Київській області.

У Харкові є загибла та більше 50 поранених.

Загалом загинуло 5 осіб, більше 120 людей отримали поранення.

Більше того, у Білому домі 5 січня заявили, що Росія використала проти України північнокорейські балістичні ракети. 30-го грудня армія РФ випустила щонайменше одну з цих ракет, а 2-го січня – декілька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?