У Кишиневі чоловік кинув два "коктейлі Молотова" в посольство РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кишиневі чоловік кинув два "коктейлі Молотова" в посольство РФ

Молдова
Джерело:  Newsmaker

У столиці Молдови Кишиневі затримали 54-річного чоловіка, який кинув два "коктейлі Молотова" на територію посольства Росії, де сьогодні відкрилася виборча дільниця.

У Кишиневі затримали чоловіка, який кинув "коктейлі Молотова" в посольство РФ

За даними поліції, в момент затримання чоловік встиг кинути через паркан російського посольства дві ємності із запальною сумішшю. Його затримали та встановили особу.

Затриманий виявився громадянином Молдови. Він каже, що має і російське громадянство. Правоохоронці наразі перевіряють його слова.

Чоловік мотивував свої дії тим, що незадоволений діями російської влади.

У посольстві РФ дії засудили вчинок чоловіка і заявили, що “чекають на справедливе і суворе покарання”.

За згодою влади Молдови, у консульстві РФ відкрили єдину офіційну виборчу дільницю в країні, однак Росія також відкрила дільниці і в невизнаному Придністровському регіоні, незважаючи на протести влади Молдови.

“Вибори“ президента РФ: що відомо

З 15 по 17 березня на території Росії проходять президентські “вибори“.

Російський диктатор Володимир Путін балотується вже вп'яте, перемога на виборах дозволить йому залишитися при владі до 2030 року.

Крім нього, у виборах беруть участь депутат від КПРФ Микола Харитонов, голова ЛДПР Леонід Слуцький та віце-спікер Думи із «Нових людей» Владислав Даванков. Жоден із них не засудив вторгнення в Україну та не критикує Путіна.

Псевдовибори також проводять на окупованих територіях України. За даними СБУ, російські окупанти посилили адміністративно-поліцейський та контррозвідувальний режим, щоб контролювати населення та впливати на результати голосування, прикриваючись безпековими заходами.

Дострокові "вибори" були проведені окупантами у більшості населених пунктів Херсонської та Запорізької областей у форматі подомового обходу та встановлення пересувних виборчих дільниць на вулицях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?