У Київ приїхав сенатор США Ліндсі Грем
Категорія
Політика
Дата публікації

У Київ приїхав сенатор США Ліндсі Грем

Ліндсі Грем

До Києва з офіційним візитом 18 березня прибув американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Ліндсі Грем у Києві

Посольство США в Україні повідомило про візит сенатора.

Непохитна підтримка США має вирішальне значення для успіху України у протистоянні незаконній повномасштабній війні з Росією, — зазначили там.

Сенатор Грем вже відвідував Київ у січні 2023 року разом з іншими колегами-законодавцями: сенаторами від Демократичної партії США Елізабет Уоррен та Річардом Блюменталем.

Ліндсі Грем та підтримка України

Республіканець Грем є старшим сенатором США від штату Південна Кароліна. Він активно підтримує Україну, однак відзначився неоднозначними заявами.

Наприклад, він казав, що в Україні мають відбутися вибори у 2024 році навіть в умовах війни.

Також він заявляв, що пропозиція Дональда Трампа про допомогу Україні “в кредит“ допоможе розблокувати пакет допомоги Україні в Палаті представників США.

У лютому 2024 року видання The Hill повідомляло, що сенатори-республіканці й демократи, які працювали із Ліндсі Гремом, обурилися його рішенням піти проти пакета із зовнішньою допомогою на 95 мільярдів доларів та приєднатися до ізоляціоністської позиції Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?