Зеленський провів розмову із американськими сенаторами щодо допомоги Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів розмову із американськими сенаторами щодо допомоги Україні

Офіс Президента України
Володимир Зеленський і сенатори США

Президент Володимир Зеленський звернувся до представників Сенату США із роз'ясненнями стосовно впливу допомоги західних партнерів, зокрема, Вашингтону, на ситуацію на фронті у розв'язаній Росією злочинній війні проти України. 

Затримка допомоги на пряму впливає на ситуацію на фронті

Зеленський зазначив, що під час розмови із лідером демократичної більшості у Сенаті США Чаком Шумером поінформував його про ситуацію на фронті.

Президент підкреслив, що зброя, яку отримують українські військові від західних партнерів, впливає на успіхи окупаційної армії РФ у війні.

Достатність артилерії, достатність далекобійності - це ключові речі для нас, для наших Сил оборони. І, звичайно, дуже активно працюємо, щоб уже в цьому році позбавити російські літаки можливості домінувати в небі поблизу фронту, а також над проєктами спільних оборонних виробництв. Обговорили з американською делегацією відповідні пріоритети

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Що відомо про проблеми в українських військових через затримку допомоги з боку США

За інформацією кореспондентів Sky News, які побували на позиціях українських військових в районі Куп’янська на Харківщині, де ЗСУ продовжують відбивати атаки окупаційної армії РФ.

Журналісти видання зазначають, що російські військові злочинці концентрують в районі Куп’янська максимальну кількість резервів.

Зазначається, що це дуже складний виклик для бійців 32-ї української бригади.

Українські військові зізнаються, що наразі атаки злочинної армії у районі Куп’янська стали майже безперервними, тоді як раніше бійці фіксували не більше 2 спроб ворожих атак на день.

Вони штурмують нас, проривають оборону, щоб рухатися вперед, - зазначають військові 32-ої бригади.

Військові додають, що у відповідь на один артилерійський постріл ЗСУ російські окупанти видають по 10 пострілів.

Безпілотники дозволяють бригаді вести аеророзвідку в лісах навколо Куп'янська. Працюють також дрони-камікадзе. Натомість росіяни застосовують літаки, вертольоти, літаки, "Гради" та все інше озброєння. 

Президент Володимир Зеленський відчайдушно прагне перезавантажити і переозброїти українську армію. Втім, він попередив, що "штучний дефіцит" зброї через затримку допомоги від партнерів дає Росії простір для нападу.

Військові чиновники США погоджуються з цим, наполягаючи, що ситуація може обернутися "значною перевагою" Путіна, оскільки фінансування США у розмірі 60 мільярдів доларів було зупинено прихильниками колишнього президента Дональда Трампа в Конгресі.

Поки конгресмени не можуть дійти згоди щодо погодження пакету допомоги Україні, воїни протитанкового підрозділу 32 української бригади поблизу Куп'янська намагаються привести в дію свою єдину ракетну установку. Для ремонту воїни використовували викрутки та молоток.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?