У Конгресі США анонсували альтернативний законопроект допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США анонсували альтернативний законопроект допомоги Україні

Конгрес США
Джерело:  CNN

У Палаті представників Конгресу США планують представити альтернативний законопроект з допомоги Україні. 

Що відомо про альтернатавний законопроект з допомоги Україні

За словами керівника зовнішньополітичного комітету Палати представників, республіканця Майкла Маккола, альтернативний проект з допомоги Україні планують представити вже після 22 березня.

Маккол зазначив, що проект з допомоги Україні буде представлено після вирішення Конгресом питання фінансування американського уряду.

При цьому він припустив, що спікер Палати представників Майк Джонсон підтримає таку ініціативу.

Відомо, що Маккол брав участь у доопрацюванні схваленого Сенатом законопроекту з фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Він хотів винести законопроект про надання фінансової допомоги Україні до кінця березня, або у квітні.

Журналісти видання зазначають, що новий законопроект передбачає виділення Україні, Ізраїлю та Тайваню 66 мільярдів доларів на військові потреби.

При цьому у законопроекті виключена гуманітарна допомога цим країнам.

Також у документ додадуть норму, згідно з якою буде заборонено в'їзд до США нелегальних іммігрантів доти, доки не буде досягнуто оперативного контролю над кордоном.

Сенатський законопроект передбачав понад 60 млрд доларів лише на фінансування допомоги Україні.

Що з озброєнь Україна наразі потребує найбільше

За словами президента Володимира Зеленського, наразі Україна потребує термінових рішень з боку західних партнерів щодо отримання систем ППО.

Глава держави нагадав, що сьогодні, 6 березня, він провів зустріч із прем'єром Греції Кіріакісом Міцотакісом в Одесі. Головним питанням у ході переговорів була оборона України та можливості в активних діях та захисті.

Зеленський наголосив, що головний пріоритет у переговорах з партнерами - протиповітряна оборона.

Систем ППО та можливостей виробляти зброю для захисту світу достатньо. Зброя потрібна тут, щоб рятувало життя людей. Рішення потрібні зараз - не колись, а для людей, які щодня та щоночі витримують терористичні атаки, - наголосив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?