У Конгресі США критикують Байдена за відмову підтримувати відповідь Ізраїлю на атаку Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США критикують Байдена за відмову підтримувати відповідь Ізраїлю на атаку Ірану

Джо Байден
Джерело:  Axios

Представники обох партій Конгресу США розкритикували президента Джо Байдена за відмову підтримувати Ізраїль у разі підготовки відповіді на атаку Ірану. 

Байден зустрів критику з боку Конгресу через позицію по Ізраїлю

У матеріалі видання зазначається, що на позицію Байдена стосовно відмови підтримувати відповідь Ізраїлю на атаку Ірану вплинули представники Республіканської партії.

Окрім цього у Білому домі стурбовані тим, що ймовірна військова відповідь Ізраїлю на атаку Ірану може призвести до масштабної регіональної війни із катастрофічними наслідками.

Іран запустив ударні безпілотники та ракети на Ізраїль у суботу ввечері у відповідь на авіаудар по Сирії, в результаті якого було вбито високопоставленого іранського генерала.

Що кажуть американські політики стосовно позиції Байдена по Ізраїлю

При цьому позиція Байдена викликала критику та незгоду, зокрема з боку колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона, який назвав "соромом для Сполучених Штатів" те, що президент закликав ізраїльтян не вживати заходів у відповідь.

Американський інтерес полягає в тому, щоб переконатися, що Іран, який є основною загрозою міжнародному миру та безпеці в регіоні, принаймні поставлений на своє місце, щоб уберегти Ізраїль, уберегти арабів Перської затоки, уберегти нас від загрози, яку вони представляють, — підкреслює Болтон.

Сенатор Джон Феттерман також виступив проти президента, сказавши, що він не згоден з Байденом і вважає, що "ми повинні підтримувати Ізраїль у цій ситуації".

У свою чергу демократ із Делавера та близький соратник Байдена сказав, що він розуміє, що "є ті, хто вважає, що це єдиний спосіб для нас відновити стримування".

Я вважаю, що найважливіший стримуючий захід, який може вжити Конгрес, полягає в тому, щоб спікер Джонсон не витрачав дні чи тижні на те, щоб спробувати придумати якийсь інший пакет, а ухвалив додатковий завтра, — підкреслив конгресмен.

Голова Комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер заявив, що США "потрібно чітко дати зрозуміти, чого адміністрація не дала, що якщо вони продовжуватимуть нападати на Ізраїль, то так, вони отримають відповідь".

Я не думаю, що на даний момент Сполученим Штатам варто брати участь у військових діях безпосередньо проти Ірану, — вважає Тернер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?