У Конгресі США можуть проігнорувати питання допомоги Україні у проєкті щодо тимчасового фінансуваня — WP
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США можуть проігнорувати питання допомоги Україні у проєкті щодо тимчасового фінансуваня — WP

Конгрес США
Джерело:  The Washington Post

Наразі представники Республіканської партії у Палаті представників Конгресу США близькі до того, щоб на невизначений період поховати питання подальшої військової допомоги Україні у найбільш критичний період.  

Що відомо про загрозу військовій допомозі Україні з боку США

За інформацією журналістів видання, Україні у розв’язаній Кремлем злочинній війні не вистачає ні коштів, ні часу.

При цьому схоже на те, що Конгрес США наразі зовсім не зацікавлений у подальшому фінансуванні українського опору російській агресії.

Зростаюча конкуренція з боку інших пріоритетів національної безпеки, включаючи Ізраїль і південний кордон США, може стати похоронним дзвоном для продовження американської допомоги своєму союзнику, - йдеться у матеріалі видання.

Наразі у конгресменів залишається менше тижня на розробку та розгляд законопроєкту щодо короткострокового фінансування урядових установ, аби запобігти шаутдауну.

Навіть у разі його схвалення Конгресу знадобиться не один місяць на подолання розбіжностей і прийняття більш сталих фінансових планів на наступний рік.

На думку авторів матеріалу, у таких хаотичних умовах ймовірність того, що члени Конгресу схвалять фінансування подальшої військової допомоги Україні мінімальна.

У матеріалі видання зазначається, що це призведе до катастрофічних геополітичних наслідків і може підірвати політику Білого дому у Європі, переконавши усіх інших, що кремлівський диктатор і військовий злочинець Володимир Путін мав рацію, і рішучість західних держав стосовно протистояння російській агресії в Україні зазнає краху.

Через політичну кризу у Конгресі Пентагон ретельно "відміряв" кошти для допомоги Україні у сфері безпеки у розмірі близько 1 млрд доларів.

Останні пакети допомоги становили менше 200 мільйонів доларів США порівняно з попередніми поставками зброї, які становили 1 мільярд доларів або більше.

Які ще проблеми очікують на Україну без допомоги від США

Окрім цього автори матеріалу зазначають, що у наступному році на Україну очікує величезний дефіцит держбюджету у розмірі 35 млрд доларів і країни ЄС, як очікується, зможуть покрити лише третину.

За словами американських посадовців, у разі припинення додаткової фінансової допомоги від США українська влада змушена буде скоротити велику кількість держслужбовців і ліквідувати значну кількість відомств.

Захисники України в обох партіях з усіх сил намагаються пов'язати кризи в Україні та Ізраїлі як частину більш широкої, екзистенціальної боротьби добра зі злом, демократій проти автократій, якій необхідно протистояти разом.

Але без чіткого розуміння потреб України та ролі Сполучених Штатів у забезпеченні її виживання вони побоюються, що позиція американського народу зміниться, - йдеться у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?