У Криму спалахнула пожежа поблизу аеродрому Бельбек
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму спалахнула пожежа поблизу аеродрому Бельбек

Пожежа у Криму
Джерело:  online.ua

За інформацією Telegram-каналів, на території окупованого Росією Криму спалахнула пожежа поблизу аеродрому “Бельбек”. 

Головні тези:

  • На території окупованого Криму спалахнула пожежа поблизу аеродрому Бельбек.
  • Пожежа також охопила значну площу Карадазького заповідника в Коктебелі.
  • Українські Військово-морські сили відзначили день 7 липня звітуючи про знищення 27 військово-морських кораблів Росії, п'ять з яких були зруйновані морськими мінами.
  • У районі села Вишневе в Криму також фіксується пожежа, горять трава та сухі кущі.
  • Станом на 15 липня Росія вивела з Криму останній сторожовий корабель Чорноморського флоту.

Що відомо про пожежу поблизу аеродрому Бельбек в окупованому РФ Криму

За словами очевидців, поки залишається незрозумілим, чи палає це суха трава поблизу аеродрому, чи пожежа сталась на військових об’єктах окупаційної армії РФ.

У той же час, за інформацією російських Telegram-каналів, в Коктебелі пожежа поширилася на значній площі Карадазького заповідника.

Там працюють місцеві рятувальники та залучено близько 150 фахівців та 25 одиниць техніки, зокрема, вертоліт Мі-8 МНС Росії. Площа загоряння становить 2 гектари.

Водночас окупаційний голова Криму Михайло Развожаєв заявив, що в районі села Вишневе також сталась пожежа - там горить трава та сухі кущі.

Що відбувається у Криму

Станом на 15 липня Росія вивела з окупованого Криму останній сторожовий корабель свого Чорноморського флоту.

За даними моніторингової групи каналу Крымский ветер, на початку 2024 року в окупованому Севастополі залишалися сторожові кораблі ЧФ РФ “Пытливый” и “Ладный”.

Раніше сьогодні Військово-морські сили ЗСУ повідомили, що в Чорному морі немає кораблів на бойовому чергуванні, а в Азовському морі перебувають три кораблі, однак носіїв Калібрів серед них немає.

Напередодні дня Військово-морських сил ЗСУ, який Україна відзначила 7 липня, командувач ВМС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповідав в інтерв'ю Reuters, що Україна знищила або пошкодила 27 військово-морських кораблів Росії. (Ця цифра не враховує інші дрібніші судна й човни, які РФ використовувала в Чорному морі для обслуговування своїх сил).

П’ять з цих 27 уражених кораблів були знищені морськими мінами, встановленими українськими дронами біля Севастопольської бухти, уточнив Неїжпапа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?