У Латвії назвали спосіб уникнути великої війни в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Латвії назвали спосіб уникнути великої війни в Європі

Прапор Латвії
Джерело:  Delfi

За словами керівника МЗС Латвії Крішьяніса Каріньша, наразі ще можна уникнути великої війни у Європі. 

Як у Латвії бачать змогу уникнути великої війни у Європі

Зокрема, під час виступу в латвійському Сеймі глава МЗС назвав розв’язану Росією злочинну війну проти України "імперіалістичною війною".

Каріньш підкреслив, більш широкою метою цієї війни є прагнення зміни світового порядку, заснованого на верховенстві закону і заміна його домінуванням грубої сили.

Росія намагається всіма способами у своїй пропаганді розповідати і нам у Латвії, і решті західного світу, що ми розколоті, що ми безпорадні, що війна йде вперед, що Росія її виграє, і в опорі немає сенсу. І я вам скажу – це брехня, це нісенітниця і дурість, - наголосив глава МЗС Латвії.

За його словами, наразі західні союзники мають змогу стримати Росію від подальшої агресії проти європейських країн.

Це не неминуче, що буде велика війна в Європі, а в наших силах її призупинити, працюючи, звичайно, над зміцненням своєї безпеки разом з нашими західними союзниками, - пояснює глава МЗС Латвії.

Він підкреслив, що Латвія і союзники повінні надавати допомогу Україні заради її перемоги у війні.

В РНБО спростовують ризики зменшення допомоги Україні з боку західних партнерів

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, заяви про те, що виборчі процеси у країнах західних партнерах вплинуть на обсяги допомоги Україні не відповідають дійсності.

Україна ніколи не зникне з радара міжнародної спільноти, тому що ми виборюємо не тільки своє право. Ми виборюємо сьогодні на своїй території незалежність, зокрема, і Європи. І всі це усвідомлюють, - підкреслив Данілов.

При цьому він визнав, що певні політичні процеси у окремих країнах викликають затримки із допомогою Україні що впливає на ситуацію на фронті.

Ми дуже б хотіли, щоби найближчим часом все було улагоджено. Ми є країною, яка стоїть за свою свободу, незалежність. Ми не торгуємо принципами й не торгуємо своїми територіями, як би комусь того не бажалось, - зазначив Данілов.

Він зауважив, що Росія періодично шантажує світ використанням ядерної зброї "у разі загрози".

Проте, за словами секретаря РНБО, ці залякування на відповідальних політиків уже не діють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?