У Литві назвали умови прибуття інструкторів НАТО в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Литві назвали умови прибуття інструкторів НАТО в Україну

Інгріда Шимоніте
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте, інструктори НАТО можуть прибути в Україну для участі у підготовці українських військових за умови відповідної протиповітряної оборони. 

Що відомо про ймовірне прибуття інструкторів НАТО в Україну

Шимоніте зазначила, що наразі литовські інструктори проводять навчання українських військових на території Литви та інших країн-партнерів України.

Чи можна було б їх навчати в Україні? З належною протиповітряною обороною, безумовно, можна керувати цими ризиками, — підкреслила прем’єр-міністр Литви.

Вона зазначила, що разом з військовими інструкторами до України можуть прибути фахівці з кібербезпеки, розмінування та охорони кордону.

На її думку, заяву президента Франції Еммануеля Макрона про відправку західних військових в Україну велика кількість людей сприйняла помилково.

Є різні форми допомоги або способи залучення. Я думаю, що президент Макрон сказав, і що є ключовим, це те, що ми не повинні малювати для себе червоні лінії, коли з іншого боку ми маємо людину, яка не має червоних ліній і яка має ядерну загрозу і розмахує нею через день, — підкреслила Шимоніте.

Що відомо про суперечки між Шольцем та Макроном щодо введення західних військ в Україну

За інформацією журналістів видання “Українська правда”, під час зустрічі лідерів ЄС канцлер Німеччини Олаф Шольц доволі емоційно відреагував на пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона щодо введення західних військ в Україну.

Шольц нібито обурився і звинуватив Макрона у тому, що той "намагається втягнути усіх у Третю світову" і заявив, що розмову треба припиняти, бо він проти, а отже консенсусу немає. 

Макрон, вочевидь, був готовий до такого і жорстко відповів Шольцу, пояснивши, що його голос нічого не зупинить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?