У Литві закликають до розгляду варіанту введення військ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Литві закликають до розгляду варіанту введення військ в Україну

Габріелюс Ландсбергіс
Джерело:  Ouest-France

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс зазначає, що зараз саме той час, коли західні партнери мають розглянути варіант введення військ в Україну.

Литва підтримує введення військ НАТО в Україну

Зараз саме час для дискусії. Початок розмови руйнує нав'язані самим собі червоні лінії, — наголошує Ландсбергіс.

Він підкреслив, що жодна з європейських столиць не знаходиться від Києва занадто далеко, щоб не відчувати загрози з боку окупаційної російської армії.

Деякі з нас можуть почуватися в безпеці, перебуваючи далеко. Але географічний факт такий: українську лінію фронту можна порівняти з відстанню між Вільнюсом і Лондоном. Якби українці більше не захищали цю лінію, уявіть, чим це могло б закінчитися. Це стосується всіх нас, — зазначив глава МЗС Литви.

Ландсбергіс порекомендував прихильникам переговорів між Україною та РФ подивитись документальну стрічку "20 днів у Маріуполі", який отримав премію “Оскар”.

Найкращий документальний фільм цього року і обов'язковий до перегляду для всіх, хто хоче знати, як виглядає російський "мир". Подивіться його і зрозумійте, чому Україна ніколи не здасться, — підкреслив глава литовської дипломатії.

Хто виступає проти введення військ в Україну

Глава Міноборони Словаччини Роберт Каліняк виступив проти введення військ НАТО на територію України.

У якості альтернативи він запропонував повернути українських чоловіків призовного віку в Україну.

На думку Каліняка, введення військ НАТО в Україну нібито є грубим порушенням “червоних ліній”.

За його словами, серйозне ставлення західних партнерів до підтримки України та протидія агресії РФ мала б передбачати повернення українських чоловіків призовного віку.

Настав час шукати мирні шляхи вирішення. Лише негайно припинивши бойові дії, ми зможемо запобігти подальшому кровопролиттю та відновити суверенітет України, — заявляє Каліняк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?