У Львівській області зафіксували бразильський штам коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львівській області зафіксували бразильський штам коронавірусу

У Львівській області зафіксували бразильський штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

8 червня в українця, який мешкає у Львівської області, виявили бразильський штам коронавірусу. Враховуючи те, що недугу діагностували після приїзду в іншу країну, невідомо, де саме чоловік підхопив інфекцію.

Джерело: "Львівський портал"

У жителя Львівщини виявили бразильський штам коронавірусу

За словами головної епідеміологині Львівської області та очільниці Львівського обласного лабораторного центру Наталії Тімко-Іванченко, у місцевого жителя лабораторно підтвердили наявність бразильського штаму коронавірусу.

Вона також звернула увагу на те, що симптоми хвороби з'явилися невдовзі після того, як він приїхав до Італії. Про стан чоловіка місцевим епідеміологам розповіли у Центрі громадського здоров’я Києва.

Окрім того, наголошується, що після підтвердження цієї інформації на коронавірус протестували людей, з якими хворий контактував у Львові. У підсумку вони отримали негативні результати тестів.

"Після обстеження у нього підтвердили бразильський штам COVID-19. Осіб, з якими ким він контактував у Львові, обстежили й в них коронавірусу не виявили, але ймовірно, що інфікування відбулось всередині країни", - припускає Наталія Тімко-Іванченко.

На переконання експертки, якщо люди почнуть частіше мігрувати між країнами, це може спровокувати початок четвертої хвилі коронавірусу.

"Мешканці Львівщини вже зустрілися з різними штамами COVID-19, зокрема з британським. Залишається небезпека приходу індійського та інших штамів. Чим більша буде міграція людей між країнами, тим більші ризики того, що до нас прийде 4 хвиля коронавірусу", – підсумувала лікарка.

Яка наразі ситуація з коронавірусом у Львівській області

  • 8 червня на Львівщині зафіксували понад 136 тисяч хворих на коронавірус, 59 з яких за минулу добу.

  • Більш ніж 130 тис жителів регіону вже одужали. Втім, 3 597 хворих на COVID-19 померли від ускладнень, спровокованих вірусом

  • Наразі від хвороби на території Львівщини продовжують лікуватись 2 339 пацієнтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?