У Маріуполі росіяни за тиждень засудили 11 полонених українців — Андрющенко
Категорія
Україна
Дата публікації

У Маріуполі росіяни за тиждень засудили 11 полонених українців — Андрющенко

В'язниця

У тимчасово окупованому Маріуполі російські окупанти за останній тиждень сфабрикували справи проти 11 українських військових. Їх “засудили” у середньому до 25 років за ґратами.

У Маріуполі “засудили” українських полонених

Про сфабриковані судові процеси повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Лише за цей тиждень окупанти незаконно засудили 11 захисників Маріуполя в полоні. По вигаданих та сфальшованих звинуваченням. В середньому до 25 років ув'язнення кожного.

Сфабриковані суди над українськими полоненими

1 листопада так званий "суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив трьох українських військових за надуманими статтями.

За даними омубдсмана Дмитра Лубінця, до довічного ув'язнення — начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту Олега Колмичевського. 30 років за ґратами отримали двоє бійців 56 ОМПБр — гранатометник Дмитро Добровольський та навідник Олександр Ромашин.

Ухвалені так званими "судами" квазіутворень (на кшталт "ДНР") "вироки" є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування, їх можна вважати воєнним злочином. Росія повинна звільнити всіх українців, незаконно ув’язнених на тимчасово окупованих територіях та в самій РФ.

21 листопада так званий "верховний суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив 28-річного командира роти 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Олександра Свинарчука до довічного ув'язнення.

Його звинуватили у нібито вбивстві та жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?