У Мінкульті звернулися до українців на тлі скандалу з ведучим 24 каналу Печієм
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінкульті звернулися до українців на тлі скандалу з ведучим 24 каналу Печієм

Олексій Печій

Резонансний випадок із ведучим "24 каналу" Олексієм Печієм, який виїхав на саміт Євроради і не повернувся в Україну, не має кидати тінь на інших українських журналістів. З таким закликом до українців звернувся в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Мінкульт прокоментував випадок із ведучим "24 каналу" Печієм

Ростислав Карандєєв звертає увагу на те, що випадок з журналістом “24 каналу” – поодинокий.

За його словами, кожний хто виїжджає на реалізацію того чи іншого завдання за кордон, подає великий пакет документів.

Ба більше, українські громадяни, як відомо, також підписують заяви із зобов‘язанням повернутись в Україну по завершенню, і повертаються.

Що важливо розуміти, Олексій Печій теж підписував таку заяву, тому його дії є не лише неправомірними, але і характеризують його як людину та громадянина.

Цей випадок жодним чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну на світовому порядку денному, - наголосив в.о. глави Мінкульт.

Ростислав Карандєєв також опублікував підтвердження своїх слів.

Скандал навколо Олексія Печія: останні подробиці

Ведучий "24 каналу" Олексій Печій після того, як отримав акредитацію на саміт Європейської Ради, який проходив з 14 по 15 грудня, і вирішив не повертатися в Україну.

За словами журналіста, він нібито не припинятиме "робити те, що вміє, і те, що може трохи наблизити перемогу", однак не в Україні.

Керівництво “24 канал” заявило, що "шоковані вчинком Печія і не могли повірити, що він таке зробить".

Як вважають журналісти, ведучий підставив своїх колег та кинув тінь на репутацію журналістів у цілому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?