У Міноборони Естонії назвали головну потребу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони Естонії назвали головну потребу ЗСУ

ЗСУ
Джерело:  РБК Україна

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що ЗСУ сьогодні потрібні в першу чергу снаряди, зокрема до далекобійних систем. Він наголосив, що Генштаб повинен заявляти про потреби українського війська, але захисникам знадобиться будь-яка зброя.

ЗСУ потрібні боєприпаси

Звичайно, вам потрібні насамперед боєприпаси - для великої дальності, боєприпаси для різних видів ракетних систем тощо. Літаки важливі, але літаки одні не змінять хід війни, - констатував Певкур. - Зрештою, вам потрібна армія, яка контролює територію. І звільняє її, бо тільки з літаками ви не заберете назад територію.

Певкур нагадав, що боєприпаси Україні погодилися надати лише 50 держав. Це свідчить про те, що для багатьох країна російсько-українська війна є не найважливішою темою. Але це не стосується Естонії.

Таким чином, це одна сьома чи трохи більше світового населення (погодилися надати боєприпаси ЗСУ - ред.). По суті, 20% усієї планети борються за цінності демократичного світу, - наголосив міністр. - Отже, коли ви дивитеся на це в перспективу, то розумієте, що все ще є багато країн, які не зайняли нічию позицію у цьому конфлікті.

У Швейцарії стартувало розслідування після повідомлення ЗМІ про постачання її патронів в Україну

16 листопада швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung оприлюднила статтю, в якій мовилося про те, що польська компанія UMO SP реекспортувала в Україну боєприпаси, вироблені компанією SwissP Defence.

Також журналісти звертають увагу на дані видання DefenseOne, яке декілька тижнів тому заявляло про два випадки ввезення в Україну 145 тисяч снайперських набоїв і 500 тисяч патронів для штурмових гвинтівок.

Як зазначає редакція газети NZZ, якщо такий експорт дійсно відбувся, то він порушив політику Швейцарії, яка забороняє реекспорт військового обладнання й товарів у країни, де тривають війни чи локальні конфлікти.

Що також важливо розуміти, така приватні компанії, як UMO SP, не зобов'язані підписувати дозвіл на реекспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?