У Міносвіти роз’яснили, як повітряна тривога вплине на проведення НМТ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міносвіти роз’яснили, як повітряна тривога вплине на проведення НМТ

Міністерство освіти і науки України
НМТ

Національний мультипредментний тест (НМТ) цьогоріч триватиме протягом 2,5 годин. Упродовж тестування існує ризик оголошення повітряної тривоги, за якої випускники не зможуть продовжити складання іспиту.

Випускники не зможуть продовжити складання НМТ під час повітряної тривоги

У Міністерстві освіти і науки поділилися алгоритмом дій у випадку початку повітряної тривоги під час проведення НМТ.

За таких обставин, як зазначають у відомстві, інструктор в аудиторії зупинить тестування. Після чого всі учасники мають зберегти відповіді після кожного виконаного завдання та разом із персоналом перейти до укриття.

Час, відведений для проведення НМТ, зупинять до закінчення тривоги.

Виконання завдань відновлять за умови, що тривога триватиме менше 2,5 годин, які сумарно визначені для двох етапів тестування.

Школярі зможуть скласти НМТ під час додаткових сесій

Якщо тривга затягнеться, відповідальний за місцеву теплоелектроцентраль спільно з регіональним центром оцінювання якості освіти вирішать, чи варто продовжувати тестування з урахуванням часу, що залишився для його виконання.

У разі прийняття рішення про зупинення НМТ учасники зможуть скласти іспит під час додаткових сесій. Для цього необхідно подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти на місці або самостійно впродовж трьох робочих днів (включно з тим, коли НМТ було зупинено).

У випадку аварійних відключень електроенергії під час НМТ порядок подальшого проведення іспиту вирішуватимуть на місцях. Тестування можуть продовжити або запропонують учасникам взяти участь у додатковій сесії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?