У Молдові закрили тимчасовий центр допомоги біженцям з України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Молдові закрили тимчасовий центр допомоги біженцям з України

Біженці
Джерело:  Newsmaker

У Молдові припинив роботу тимчасовий центр допомоги біженцям з України, розташований біля контрольно-пропускного пункту у Паланці.

У Паланці закрили центр допомоги біженцям

Видання NewsMaker, посилаючись на Генінспекторат надзвичайних ситуацій Молдови, повідомляє, що центр допомоги біженцям із України у Паланці закрили ще 4 січня.

Відомо, що співробітники інспекторату розбирають тимчасовий табір, який розбили біля КПП на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Звідти вивозять усю інфраструктуру — намети, технічне обладнання, гігієнічні модулі.

В інспектораті зазначили, що центр відкрили 24 лютого 2022 року і відтоді через нього пройшли понад 9,2 тис. біженців з України, тимчасово у ньому мешкало понад 6,2 тис. осіб.

Роботу та безпеку табору забезпечували співробітники інспекції з міграції, карабінери та рятувальники.

З перших днів початку війни в Україні біженці отримували тут допомогу. Людям надавали житло, харчування, медичну допомогу та сприяли облаштуванню в Молдові, — зазначили в інспектораті.

Біженці з України

За даними ООН, станом на 10 жовтня 2023 року понад 6,2 мільйона українців стали біженцями з 24 лютого 2022 року.

Понад 5,14 мільйона з українських біженців подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в сусідніх західноєвропейських країнах.

Згідно з даними Європейської служби статистики, станом на травень 2023 року, найбільша частка українських біженців перебуває в Німеччині (27%) та Польщі (24%).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?