У МЗС відреагували на заяву премʼєра Словаччини Фіцо про "територіальний компроміс"
Категорія
Світ
Дата публікації

У МЗС відреагували на заяву премʼєра Словаччини Фіцо про "територіальний компроміс"

МЗС України
Фіцо

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що єдиний спосіб припинити війну РФ проти України – це віддати частину своєї території загарбникам. У МЗС наголосили на неприпустимості територіальних поступок.

У МЗС відреагували на прокремлівську заяву Фіцо

Як заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, не може бути компромісу щодо територіальної цілісності.

Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни, - написав Ніколенко.

Він наголосив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донецької та Луганської областей, щоб вони не пішли далі, "зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв".

Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу, - зазначив речник МЗС.

Що сказав премʼєр Словаччини Фіцо

Напередодні прем‘єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій Росії, щоб швидше закінчилася війна.

Повинен бути якийсь компроміс. Чого вони (українці - ред.) чекають, що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально, - сказав він.

Окрім цього у суботньому інтерв'ю, яке відбулося напередодні запланованої зустрічі між словацьким лідером і українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, Фіцо підтвердив свою позицію проти заявки України на вступ до НАТО.

Я йому скажу, що я проти членства України в НАТО і накладу на це вето. Це було б просто основою для Третьої світової війни, нічого іншого. Україна не є незалежною та суверенною країною. Вона перебуває під повним впливом і контролем Сполучених Штатів, — сказав Фіцо.

Нагадаємо, цього тижня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував зустріч зі своїм словацьким колегою Робертом Фіцо. За його словами, напередодні саміту ЄС сторони обговорять можливі перешкоди на шляху виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?