У НАТО не впевнені у завершенні війни в Україні у 2025 році
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО не впевнені у завершенні війни в Україні у 2025 році

НАТО
Джерело:  Digi24

За словами заступника генсека НАТО Мірчи Джоане, розв'язана Кремлем злочинна війна проти України може тривати довго і не завершитись у 2025 році. 

Що відомо про ймовірність завершення війни в Україні в 2025 році

Мій заклик - готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це не станеться у 2024 році, ймовірно, не у 2025 році. Ми ніде не бачимо військового потенціалу, щоб мати можливість отримати вирішальну перемогу в той чи інший спосіб, - зазначив Джоане.

За його словами, у Альянсі готуються до тривалої війни із численними обмеженими контрнаступами з обох сторін, взяттям під контроль та втратою тих чи інших територій.

Українцям за нашої підтримки вдалося повернути 50% території, спочатку окупованої росіянами. Це не дрібниця. Ми ні за яких умов не бачимо умов і не зможемо прийняти, щоб Росія повернулася до кордону Румунії, - підкреслив високопосадовець НАТО.

Він зауважив, що НАТО необхідно, щоб Україна вистояла, Республіка Молдова прийшла до Європи, а Грузія прийшла до євроатлантичної спільноти.

Що кажуть в Україні

За словами президента Володимира Зеленського, ключовою безпековою метою України є членство у НАТО.

Ключова наша безпекова мета – Альянс. А зараз на основі цієї угоди з Британією працюємо і з іншими партнерами заради двосторонніх угод, - підкреслив глава держави.

За його словами, до гарантій безпеки Україні у рамках партнерів G7 приєднались вже 30 країн.

І, звичайно, я дякую Великій Британії та особисто пану премʼєр-міністру Сунаку за першість і лідерство, - зазначив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?