У Німеччині б'ють на сполох через можливий напад Росії на НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині б'ють на сполох через можливий напад Росії на НАТО

армія НАТО
Джерело:  DW

Німецька рада з міжнародних відносин (DGAP) дійшла висновку, що країни Альянсу в Європі мають лише від п'яти до дев'яти років, щоб підготуватися і стати боєздатними до можливого вторгнення з боку РФ.

Війна між НАТО та Росією все-таки можлива

На переконання авторів аналізу Крістіана Меллінґа та Торбена Шютца "наступній війні в Європі можна ефективно запобігти лише протягом обмеженого часу".

Німецькі аналітики звернули увагу на те, що країна-агресорка вже перевела своє виробництво озброєнь на воєнні рейки.

Згідно з їхніми даними, навіть після майже двох років війни в Україні військовий потенціал РФ є масштабнішим, ніж може здатися на перший погляд.

Найбільших втрат в особовому складі і матеріальних засобах зазнали сухопутні війська… НАТО має обмежений час на модернізацію своїх збройних сил, щоб їхній потенціал стримування перевищив російські розрахунки на успішний напад, наприклад, на країни НАТО - Литву, Латвію та Естонію.

Звідки аналітики дізналися про можливий напад РФ на НАТО

Як зазначає Крістіан Меллінґ, цю інформацію він отримав від своїх джерел у розвідці та армії Німеччини.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус вперше публічно використав слово "готовність до війни" (нім. kriegstüchtig. - ред.) як мету реорганізації Бундесверу.

Основою розрахунку можливих часових вікон для запобігання НАТО війні за допомогою посилення фактору стримування є усвідомлення того, що Росії вдасться заморозити війну в Україні. Це дало б Кремлю час на відновлення своїх сухопутних сил, - попереджають аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?