У Німеччині обурились заявами Папи Римського про необхідність переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині обурились заявами Папи Римського про необхідність переговорів з РФ

Бундестаг
Джерело:  online.ua

У парламенті Німеччини засудили заяву Папи Римського про нібито необхідність Україні сідати за стіл переговорів із країною-агресоркою РФ. 

У Бундестазі засудили заяву Папи Римського про необхідність переговорів між Україною та РФ

За словами керівниці комітету з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, їй стало соромно після заяви понтифіка.

Вона зазначила, що перед тим, як схиляти Україну до переговорів з країною-агресоркою Папа Франциск має звернутись до російських окупантів.

Перед тим, як українські жертви піднімуть білий прапор, Папа має голосно й безпомилково закликати жорстоких російських злочинців зняти свій піратський прапор - символ смерті та сатани... І чому, в ім’я Бога, він не засуджує словесне, вбивче підбурювання глави РПЦ і екс-агента КДБ Кирила проти українського народу? Мені, як католику, соромно, що він цього не робить, - зазначила Штрак-Ціммерманн.

Що кажуть в Україні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба порадив Ватикану не повторювати помилок минулого.

Наш прапор - жовто-блакитний. Це прапор, під яким ми живемо, вмираємо і перемагаємо. Ми ніколи не піднімемо ніяких інших прапорів, - підкреслив Кулеба.

За його словами, Ватикан використовує стратегію “білого прапору” ще з першої половини минулого століття.

Закликаю не повторювати помилок минулого і підтримати Україну та її народ у справедливій боротьбі за своє життя. Найсильніший той, хто в битві між добром і злом стоїть на боці добра, а не намагається поставити їх в один ряд і назвати це "переговорами", - підкреслив Кулеба.

Глава МЗС подякував Папі Франциску за його постійні молитви за мир.

Продовжуємо сподіватися, що після двох років руйнівної війни в серці Європи Понтифік знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українських католиків, понад п'ять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців, - наголосив Кулеба

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?