У Німеччині росте підтримка поплічників Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині росте підтримка поплічників Путіна

Сара Вагенкнехт
Джерело:  Welt

Нова німецька партія "Альянс Сари Вагенкнехт" стає дедалі популярнішою в країні і вже може претендувати на проходження до Бундестагу.

Партія "подруги Путіна" нарощує рейтинги у Німеччині

Ці дані підтверджують результати опитування інституту  Insa для Bild am Sonntag.

Як виявилося в результаті соцопитування, "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW) є усі шанси набрати 7% голосів на федеральних виборах.

Що важливо розуміти, новоутворена політична сила на 3 відсоткові пункти змогла випередити коаліційну Вільну демократичну партію, яка в тренді Insa вперше з 2015 року опустилася нижче п'ятивідсоткової позначки і досягла лише 4%.

Ліві також не подолали б прохідний бар'єр з 4%. Консерватори ХДС/ХСС лишаються найбільш популярною партією з 31%, а СДПН канцлера Олафа Шольца — з 14%. Як і минулого тижня, Зелені отримали 13%, "Альтернатива для Німеччини" втратила один пункт до 21%.

Зв’язки Сара Вагенкнехт з Путіним та РФ. Що відомо

Сара Вагенкнехт неодноразово публічно закликала уряд Німеччини розпочати перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб зупинити війну в Україні.

Попри це, вона продовжує заперечувати, що симпатії до Кремля, і що її партія є пропутінською, а також підкреслила, що, "звичайно", засуджує війну в Україні.

Політикиня також цинічно стверджувала, що не бачить нічого поганого у співпраці з Росією, та не вірить, що військова допомога Україні допоможе "закінчити війну".

Олаф Шольц продовжує втрачати вплив на політичній арені Німеччини

Згідно з даними соціологів, якби німці могли обирати канцлера напряму, лідер опозиції Фрідріх Мерц (ХДС) значно випередив би чинного канцлера Олафа Шольца (СДПН) з 28 відсотками і 21 відсотком голосів відповідно.

Що також важливо розуміти, Мерц набрав два пункти порівняно з останнім опитуванням три тижні тому, тоді як Шольц втратив два пункти.

46% не обрали б жодного з кандидатів. 70% виборців незадоволені роботою Шольца, а 76% незадоволені роботою коаліції (задоволені: 22 відсотки і 17 відсотків відповідно).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?