У Німеччині знайшли мертвою зниклу 9-річну українку. Поліція розслідує вбивство
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині знайшли мертвою зниклу 9-річну українку. Поліція розслідує вбивство

поліція
Джерело:  Bild

Тіло дитини було виявлено в лісі приблизно за 2,5 кілометра від будинку її батьків.

Головні тези:

  • Тіло 9-річної українки було знайдене в лісі біля міста Дебельн у Німеччині.
  • Поліція розслідує вбивство та не виявила доказів сексуального злочину щодо дівчинки.
  • Батьки Валерії розлучені, а батько служить на фронті. Після зникнення дитини йому дали відпустку і дозволили поїхати до Німеччини.

Німецька поліція підтвердила смерть 9-річної українки Валерії

Німецька поліція на брифінгу підтвердила, що тіло, яке знайшли 11 червня у лісі біля міста Дебельн (Саксонія), належить зниклій українській дівчинці Валерії.

Це сумна звістка. Загибла — це зникла девʼятирічна Валерія. Вона стала жертвою злочину. Ми розслідуємо вбивство, — заявив комісар поліції Карстен Кемпф.

Валерія (фото — соціальні мережі)

За даними поліції, мертву дитину знайшли далеко від лісових стежок, у підліску на перетнутій місцевості.

Наше розслідування наразі зосереджене на соціальному колі сімʼї, — сказала прессекретар прокуратури Інгрід Бургхарт. Підозрюваних і арештів поки що немає.

Після розслідування і розтину поліція не знайшла доказів того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину.

Що цьому передувало

Девʼятирічна Валерія зникла 3 червня — вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи, але так там і не зʼявилась. У школі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише ввечері й повідомила поліцію близько 18:30 того ж дня.

Валерію не виявили на записах камер спостереження, її не памʼятають водії автобусів. Тому невідомо, чи взагалі дівчинка сіла на автобус до школи.

Дівчинка разом з матірʼю проживає в Німеччині з 2022 року. Батьки Валерії розлучені, батько служить на фронті. Після зникнення дитини йому дали відпустку і дозволили поїхати до Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?