У низці областей України введено додаткові обмеження електроенергії — деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

У низці областей України введено додаткові обмеження електроенергії — деталі

ДТЕК
Джерело:  Укренерго

18 липня на двох енергетичних об'єктах України вийшло з ладу обладнання. Через аварії  у Центральному, Північному та Дніпровському регіонах України вже з 8 ранку діють чотири черги відключень електроенергії.

Головні тези:

  • Аварії на енергетичних об'єктах призвели до введення обмежень електроенергії в 11 областях України.
  • Сьогодні Укренерго планує імпортувати електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі та Угорщини.
  • Прогнозується покращення ситуації з відключенням світла вже у серпні, коли очікується зменшення спеки.

У 11 областях України посилили обмеження відключення світла

За інформацією Укренерго чотири черги відключень застосовують у Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях та в місті Київ.

В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 — чотири черги, в інші години — три черги — йдеться у повідомленні Укренерго.

Також в Укренерго зазначили, що протягом доби імпортуватимуть електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі та Угорщини.

Коли в Україні очікувати поліпшення ситуації із відключеннями світла

За інформацією голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, відключень світла в Україні має поменшати вже у серпні.

Коли спека спаде (ми очікуємо, що це буде відбуватися ближче до 20-х чисел липня) і також буде невдовзі певне збільшення доступної нам генерації в енергосистемі — ситуація почне покращуватися. Вона не покращиться магічним чином за один день чи одну годину. Але вона буде поступово покращуватися, і ми будемо з вами спостерігати тренд на покращення з кінця липня, як ми і прогнозували.

Володимир Кудрицький

Володимир Кудрицький

Голова правління НЕК “Укренерго”

За словами Кудрицького, в серпні ситуація буде ще трохи кращою. І у вересні-жовтні України матиме непогані шанси уникати відключень.

Принаймні, таких масованих і повторюваних, як ми маємо в липні. Тобто, треба ще певний час, уже не такий тривалий, потерпіти — і ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі, — пояснив Кудрицький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?