У Парижі розмалювали будинки зірками Давида. Поліція почала розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

У Парижі розмалювали будинки зірками Давида. Поліція почала розслідування

Париж
Джерело:  BFM TV

У ніч на 31 жовтня у Парижі невідомі намалювали близько шістдесяти зірок Давида на будівлях. Таким чином нацисти у 1930-х позначали будинки євреїв.

У Парижі на будівлях з’явилися зірки Давида

Сині зірки Давида, символи єврейської релігії, були виявлені на житлових будинках і банках на вулицях Пер-Корентен, вулицях Томб-Іссуар або на перехресті вулиці Сен-Ів в 14-му окрузі Парижа.

Прокуратура відкрила розслідування за пошкодження майна інших осіб, обтяжене обставинами походження, расової, етнічної або релігійної приналежності.

Мер 14-го округу Карін Петі розкритикувала «антисемітські та расистські» малюнки.

Страшно цього ранку. Антисемітизм розповсюдився на наших вулицях у як у найтемніші години. Ці злочинці мають бути знайдені та засуджені. Міські служби мобілізовані. Поліція також, як і прокуратура. Цей акт нагадує процеси 1930-х років і Другої світової війни, які призвели до знищення мільйонів євреїв.

Міські служби прибирання будуть направлені на місце події, щоб стерти написи.

Загалом після атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня у Франції було зареєстровано 819 антисемітських актів. Здійснено 414 арештів.

У Берліні помітили зірки Давида на будівлях

Нагадаємо, що у середині жовтня графіті з зіркою Давида помітили на будинках Берліна. Загалом відомо про 5 таких випадків.

Жінка з єврейським корінням, яка живе в одному з цих будинків розповіла, що викликала поліцію, де розпочали розслідування за підозрою в розпалюванні ворожнечі та пошкодженні майна.

11 жовтня суд Берліна підтримав заборону пропалестинських акцій після того, як вихідці з арабських країн святкували на вулицях атаку ХАМАСу на Ізраїль.

Поліція Берліна перед цим повідомила, що "мітинг солідарності з Палестиною" та всі інші подібні заходи під забороною через загрозу громадській безпеці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?