У Парижі знайшли труни з провокативними написами про французьких солдатів в Україні
Категорія
Події
Дата публікації

У Парижі знайшли труни з провокативними написами про французьких солдатів в Україні

Франція
Джерело:  Le Monde

Біля Ейфелевої вежі в Парижі знайшли п’ять трун із французькими прапорами та написом «Французькі солдати в Україні». Правоохоронці затримали трьох підозрюваних. 

Правоохоронці затримали трьох підозрюваних через антиукраїнську провокацію у Парижі

Троє людей залишили п’ять трун у натуральну величину на набережній Бранлі біля підніжжя Ейфелевої вежі, у домовинах був гіпс. Про це повідомило AFP із посиланням на джерела.

За словами джерела, затриманий неподалік водій фургона, який і перевозив труни, заявив поліції, що йому заплатили 40 євро за те, щоб він провіз двох інших підозрюваних та їхній вантаж.

Правоохоронці розшукали ще двох фігурантів пізніше в суботу на іншому кінці міста — автовокзалі Берсі, де вони збиралися сісти на рейс до Берліна.

Серед підозрюваних — болгарин, українець та німець. Їх взяли під варту.

Інцидент розслідують як можливе втручання іноземної держави у справи Франції.

Макрон створює коаліцію для відправки військових інструкторів в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон збирає коаліцію країн, які готові будуть відправити власних військових інструкторів в Україну для проведення навчань українських військових. 

Пропозиція Макрона передбачає, що французькі солдати тренуватимуть український персонал для виконання таких завдань, як розмінування або ремонт і обслуговування військової техніки. Це може призвести до залучення десятків або сотень військових, — зазначається у матеріалі.

За інформацією видання, Макрон оголосив про плани щодо відправки військових інструкторів до України ще у лютому цього року.

Париж вже деякий час працює з українцями над цим питанням. Переважає думка, що технічно це має сенс... Але це не буде ініціативою НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?