У партії "Слуга народу" спалахнув новий корупційний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

У партії "Слуга народу" спалахнув новий корупційний скандал

У партії "Слуга народу" спалахнув новий корупційний скандал
Джерело:  online.ua

Голова об'єднаної територіальної громади в Київській області і депутат районної ради Володимир Підкурганний був затриманий правоохоронцями під час отримання хабара 800 тисяч грн. Його підозрюють в шахрайстві на суму 2,6 млн. У партії "Слуга народу", від якої Підкурганний йшов на вибори, вимагають його відставки.

Джерело: заява політсили

У президентській партії стверджують, що Підкурганний не є членом партії, хоча йшов на вибори глави Димерської ОТГ від "слуг народу". Відзначається також, що за підбір кандидатів від "слуг народу" в Київській області відповідав колишній глава Київського обласного відділення Олександр Дубинський, який потрапив в список санкцій США.

"Наша принципова позиція - якщо провина доведена, злочинець повинен нести покарання незалежно від того, з якою політичною силою він йшов на вибори. Нагадаю, один з пунктів передвиборної програми «Слуги народу» - знищення системної корупції. Ми цього пункту ретельно дотримуємося. Я звертаюся до Політичної раді і Національної раді громад з вимогою на найближчих засіданнях дати оцінку діям висуванця від партії ", - прокоментував ситуацію голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Глава Київського обласного відділення "Слуги народу" Андрій Мотовиловець також вважає, що на час розслідування Підкурганний повинен піти у відставку.

"Якщо провини немає, після розслідування він знову може йти на вибори і отримати посаду, якщо люди йому довірятимуть", - сказав Мотовиловець.

Підкурганний затриманий за підозрою в шахрайстві - що відомо

  • Офіс генерального прокурора підозрює главу ОТГ разом з депутатом райради і посередником у вимаганні 2,6 мільйона гривень за "вирішення питання" про виділення землі для ведення особистого сільського господарства.

  • Суму вони вимагали частинами - 280 тис. грн, 800 тис. та 1,6 млн грн.

  • Їх затримали під час отримання посередником другої частини коштів.

  • Відносно Підкурганного і його подільників відкрили справу за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч.ч. 2, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу - вони передбачають позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

  • Всім трьом повідомили про підозру у вчиненні злочину в особливо великих розмірах за попередньою змовою. Незабаром суд обере їм запобіжний захід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?