У Польщі партія влади найняла радників Орбана під вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі партія влади найняла радників Орбана під вибори

Орбан
Джерело:  Politico

Польська партія влади "Право і справедливість" ще влітку найняла радників прем’єра Угорщини Віктора Орбана для допомоги у передвиборній кампанії.

У Польщі партія влади найняла радників Орбана під вибори

Видання зазначає, що угорські радники в польській партії влади з’явились у червні, коли з посади голови передвиборного штабу пішов євродепутат Томаш Поренба, а свій вплив на кампанію посилив прем’єр Матеуш Моравецький.

Співрозмовники Polityka кажуть, що радники не з’являлись фізично у штабі "ПіС", але "мали великий вплив на перебіг кампанії".

Серед іншого, саме вони нібито запропонували змістити фокус кампанії на тему мігрантів, а також підкинули ідею з проведенням референдумів у день виборів. Таку ж технологію використав Орбан під час парламентських виборів у квітні 2022-го.

Відомі результати парламентських виборів у Польщі

Лідером виборчих перегонів стала правляча партія “Право і справедливість”, яка отримала 35,38% голосів виборців.

Політична сила “Громадянська коаліція” має 30,70%.

На третій позиції - центристський “Третій шлях” - 14,40% голосів.

“Лівиця” має 8,61%, “Конфедерація” – 7,16%.

Варто звернути увагу на те, що явка на цих виборах до Сейму є найвищою з 1989 року - майже 73%.

Окрім того, наголошується, що ці результати дуже близькі до результатів пізнього опитування Ipsos: за даними цього екзит-полу, демократична опозиція має шанси отримати 249 місць у Сеймі, тобто парламентську більшість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?