У Польщі в аварію потрапив автобус з українцями. Є постраждалі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі в аварію потрапив автобус з українцями. Є постраждалі

ДТП
Джерело:  Радіо Польща

Український автобус у якому їхало 26 людей потрапив в аварію в Люблінському воєводстві. За даними польської поліції, трьох постраждалих доправлено до лікарні для обстеження.

Що відомо про ДТП

ДТП сталася о 00.30 за київським часом на дорозі 812 у населеному пункті Вишниці. За попередніми даними, 63-річний водій автобуса сполученням Рига-Чернівці в умовах негоди не впорався з керуванням, унаслідок чого автобус на повороті занесло, він з’їхав на праве узбіччя, зачепив енергопоглинаючий бар'єр і перекинувся, зіткнувшись із деревом.

Фото — biala-podlaska.policja.gov.pl

В автобусі було два водії та 24 пасажири. Рятувальні служби на місці надали допомогу постраждалим. Двоє людей, зокрема 80-річна жінка з тілесними ушкодженнями, доправлені для обстеження до лікарні.

Решту пасажирів перевезли у тимчасове місце перебування у Вишниці, де вони очікують іншого автобуса. За даними поліції, водій автобуса був тверезий.

У коментарі Суспільному речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що Генеральне консульство України в Любліні вже надає консульську допомогу українцям, які постраждали у дорожньо-транспортній пригоді.

Внаслідок ДТП двоє українців отримали незначні травми. Загроз їхньому життю немає. Їм надається необхідна медична допомога. Решта пасажирів розміщена в тимчасовому місці очікування. Перевізник вже надав інший автобус, який доправить наших громадян до України, — сказав Ніколенко.

Він додав, що українське консульство взаємодіє із польськими правоохоронцями задля з‘ясування усіх обставин аварії, а також "тримає на контролі лікування постраждалих людей".

ДТП за участі українців

Нагадаємо, у грудні у Словаччині в ДТП потрапив автобус, де перебувало 53 громадян України. Тоді вісім осіб постраждали внаслідок аварії.

Також ми писали, що на польсько-українському кордоні стався наїзд на трьох українських водіїв.

Крім того, наприкінці грудня у Польщі мікроавтобус з дев'ятьма українцями потрапив в аварію на кордоні з Україною. Як повідомляли в МЗС, внаслідок ДТП одна людина загинула, решта — отримали травми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?