За минулий рік на блокпостах сталося 43 ДТП. Загинуло 10 людей — МВС
Категорія
Події
Дата публікації

За минулий рік на блокпостах сталося 43 ДТП. Загинуло 10 людей — МВС

ДТП

За 2023 рік на блокпостах сталося 43 дорожньо-транспортні пригоди, унаслідок яких загинуло десять людей, а 39 отримали поранення.

ДТП на блокпостах в Україні

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону повідомив, що причиною ДТП здебільшого було алкогольне або наркотичне спʼяніння водіїв.

Коли почали розбиратися в причинах, то здебільшого це стан алкогольного або наркотичного спʼяніння водія, банальне перевищення швидкості, коли не зміг оцінити умови розташування блокпоста і не зміг впоратися з керуванням свого автомобіля.

Клименко закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости та нагадав, що йдеться не тільки про дисципліну, а й про безпеку – і учасників дорожнього руху, які за кермом, і військових, і поліцейських.

Міністр додав, що після ДТП блокпост додатково позначають дорожніми знаками, відповідними яскравими стрічками і світловідбивною фарбою, а гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі для того, щоб уникнути таких ДТП.

ДТП на блокпостах у Києві

Нагадаємо, що у ніч на 26 травня на блокпосту у Києві суддя Олексій Тандир на своєму авто Lexus збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії України.

Тандир був п’яний за кермом і намагався це приховати. Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

У липні на блокпосту у Києві 23-річний водій на великій швидкості збив трьох військових, через що один із них загинув, ще двоє – травмовані.

У жовтні на блокпосту при вʼїзді до столиці водій скоїв наїзд на військового. Від отриманих травм потерпілий помер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?